Vă prezentăm o altă reţetă a unei prăjituri, pentru care nu trebuie să pierdeţi prea mult timp în bucătărie, făcând parte din categoria "fără coacere".
Ingrediente:
Blat :
200 g pesmet
150 g unt
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
Crema:
500 g iaurt cu căpşune
500 g frişcă
2 linguri zahăr
2 plicuri de gelatină
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi pesmetul (rezultă un aluat sfărâmicios).
Se întinde compoziţia într-o tavă tapetată cu o folie alimentară şi se dă la rece până ce pregătiţi crema.
Se bate frişca (se pun deoparte 3-4 linguri de frişcă pentru ornat) şi se amestecă cu iaurtul şi zahărul.
Se hidratează gelatina în 7 linguri de apă şi se pune pe foc, amestecând uşor, până aproape de punctul de fierbere (atenţie, nu trebuie să fiarbă!!!!!), apoi amestecaţi cu trei linguri din compozitia cu iaurt. Amestecul cu gelatină se adaugă în crema cu iaurt şi se omogenizează.
Scoateţi tava cu blatul de la frigider, întindeţi crema uniform, daţi iar la frigider pentru 2-3 ore.
Scoateţi prajitura din tavă cu ajutorul foliei, ornaţi cu fructe proaspete sau frişcă (sau şi una şi alta, după poftă preferinţă şi imaginaţie!) feliaţi şi serviţi!
Vă prezentăm o altă reţetă a unei prăjituri, pentru care nu trebuie să pierdeţi prea mult timp în bucătărie, făcând parte din categoria "fără coacere".
Ingrediente:
Blat :
200 g pesmet
150 g unt
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
Crema:
500 g iaurt cu căpşune
500 g frişcă
2 linguri zahăr
2 plicuri de gelatină
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi pesmetul (rezultă un aluat sfărâmicios).
Se întinde compoziţia într-o tavă tapetată cu o folie alimentară şi se dă la rece până ce pregătiţi crema.
Se bate frişca