William McGee, un scriitor cunoscut pentru volumele sale privind siguranţa zborurilor, scrie despre modalităţile prin care putem supravieţui unui accident aviatic, chiar dacă acestea par de multe ori fatale.
După prăbuşirea avionului Boeing 777, aparţinând Asiana Airlines, pe aeroportul din San Francisco, multă lume a fost uimită de faptul că doar două persoane au murit, deşi coada avionului s-a rupt, iar aterizarea a fost una foarte dură. 305 oameni au supravieţuit, iar 123 se puteau deplasa după ieşirea din avion.
"Deşi ne gândim în continuare la miracole şi la intervenţii divine, nu mai e un miracol că sute de pasageri supravieţuiesc. Miracolul din Toronto sau Miracolul de pe râul Hudson sunt doar două exemple de dezastre în care toată lumea a supravieţuit. Problema cu miracolele este că îmâinge pasagerii să nu înveţe mai multe despre cum să supravieţuiască", scrie William McGee pe CNN.
Potrivit National Transportation Safety Board, 95,7% din pasagerii zborurilor prăbuşite, într-un mod sau altul, au supravieţuit în ultimii 17 ani. McGee spune că pentru a scrie cartea sa, el a vorbit cu mai mulţi experţi de la Boeing, care i-au povestit despre eforturile care se fac pentru a face avionul mai sigur în cazul unui accident, prin mochete, scaune şi alte componente care nu se mai aprind atât de repede. De asemenea, avioanele au acum tobogane de urgenţă mai bune şi care se deschid fără probleme.
McGee spune că sfaturile sale nu sunt universale, iar un accident cu adevărat fatal nu va putea fi evitat niciodată, dar unele lucruri sunt importante de reţinut în cazul unui accident şi la îmbarcarea în avion.
Ascultă: Poţi să fii un călător cu experienţă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fii atent la instrucţiunile de dinainte de zbor. Procedurile de urgenţă pot varia, chiar şi între aeronave de acelaşi tip, în funcţie de companie.
Îmbr