Încă o ediție a celebrei sărbători câmpenești numită „Nedeia de la Tăcășele“ s-a derulat în weekendul trecut. Ediția din acest an – a nouăzeci și una – a fost deosebită prin normalitate: oamenii au venit să petreacă câteva ore în aer liber, într-un peisaj mirific și ascultând muzică populară bună.
Sărbătoare cu mulți oaspeți
Această sărbătoare nu are dată fixă; după obiceiul din bătrâni se ține în a doua duminică după Rusalii. Tot conform tradiției, sărbătoarea a debutat cu o slujbă religioasă oficiată la Troiță de către preotul Ștefăniță Muț. Participanții s-au deplasat apoi spre platoul ce a găzduit nedeia. La serbare au fost prezente și numeroase oficialități – atât de la nivel de județ cât și primari și consilieri locali din județ: Bârsa, Pleșcuța, Dezna ș.a.
Primarul Radu Giurgelea a adresat salutul său celor prezenți, a prezentat un scurt istoric și câteva cuvinte despre frumoasa sărbătoare, declarâd-o apoi deschisă. A încheiat cu urarea de a petrece ore frumoase la nedeie și cu îndemnul de a veni și în anii viitori. Președintele Consiliului Județean Arad – Nicolae Ioțcu, prezent la nedeie a adresat și el câteva cuvinte de suflet celor prezenți și n-a uitat să sublinieze buna activitate a primarului din Vîrfurile în cadrul comunității.
Programul folcloric:
de excepție
Și în acest an, la sărbătoarea de pe Valea Tăcășelelor folclorul a fost vedetă necontestată, atât în rândul tinerilor cât și a artiștilor deja cunoscuți. Au evoluat pe scenă elevi de la Școala din Vîrfurile, elevi de la Școala din Hălmagiu, elevi de la Școala din Pleșcuța, Ansamblul „Druscele“ din Bârsa. Au putut fi ascultați: Olivia Cotocea Cotuna, Cornelia Căprariu Roman, Malvina Nagy, Tibi Crișan acompaniați de orchestra de muzică populară „Rapsozii Zărandului“ condusă de taragotistul Petrică Pașca. A mai evoluat și ansamblul „Doina Mureșului“ condus de