Al-Ahli Dubai tocmai l-a făcut pe Cosmin Olăroiu al 8-lea cel mai bine plătit antrenor din lume la nivel de cluburi. Nu toţi românii din zonă se bucură însă de condiţii similare.
Dacă Olăroiu e considerat drept cel mai bun antrenor din zona Golfului Persic, ceea ce e reflectat şi în salariul său de cinci milioane de euro pe an, plus alte facilităţi pe care le-a primit, în schimb, pentru alţi antrenori care activează în Orientul Mijlociu viaţa nu e tocmai uşoară.
Ajuns tot în Emirate, în decembrie 2012, la Al-Shaab, o grupare mică din Sharjah, Marius Şumudică a reuşit să-şi prelungească şederea în Asia, după ce a scăpat echipa de la retorgradare. Acum, fostul tehnician al Rapidului se pregăteşte de noul campionat şi a dezvăluit care sunt condiţiile sale în Emirate.
„E foarte greu să ajungi acolo. Vă dau un singur exemplu, ca să vă daţi seama de ce spun. În locul lui Oli (n.r. - Olăroiu), la Al-Ain vine Felix Magath. Nici acum nu realizez că am ocazia de a lucra alături de Quique Sanchez Flores, Olăroiu, Zenga sau de Sven Goran Eriksson. Mă bucur că am reuşit să mă impun“, şi-a început Şumudică discursul la Digi Sport.
„Vă spun un lucru pe care nu l-am mai făcut public până acum. Când m-am dus, la finalul anului trecut, la Al-Shaab, am acceptat un contract extraordinar de mic. M-am dus însă să demonstrez, să le arăt că merit să antrenez acolo, dar acum sunt foarte foarte mulţumit“, a adăugat tehnicianul de 42 de ani.
„N-am autoritate la echipă“
Şumi a fost nevoit să renunţe, în vară, la portughezul Felipe Teixeira pe care îl luase, în ianuarie, de la Rapid. În locul lui l-ar fi vrut pe Nicolae Grigore, însă a realizat că n-are niciun cuvânt de spus la transferuri.
„Teixeira e un fotbalist foarte bun. Cei de la Petrolul au făcut o afacere foarte bună că l-au luat. În general, echipele ar