Un proprietar de teren vrea apartamente pe Fagului fără spaţiu pentru trotuar şi distanţă legală faţă de vecinătăţi. Zona este una în care s-au construit locuinţe unifamiliale.
Fenomenul blocurilor între case s-a răspândit în oraş cu precădere în anii de boom imobiliar, dar şi după căderea pieţei proprietarii de case din noile extensii ale oraşului se pot trezi că în vecini apare un imobil de „locuinţe colective mici".
Proiectul de pe str. Fagului a fost prezentat la începutul săptămânii în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) din cadrul primăriei, prilej cu care vecinii din zonă, proprietari de case, au venit să îşi „apere" strada. Planul Urbanistic de Detaliu realizat pentru proiect, care are ca beneficiar persoana fizică Radu Brie, vizează parcelarea unui teren de 1.400 mp şi construirea a trei imobile de locuinţe colective mici, pe str. Fagului nr. 45 A (zona Bună Ziua). Ar fi vorba de imobile cu demisol, parter şi două etaje, iar, conform proiectului, în cele trei clădiri ar fi realizate 18 apartamente. Potrivit reglementărilor în vigoare, zona permite ridicarea de construcţii cu două etaje, a subliniat Corina Ciuban, şeful direcţiei de Urbanism. Totuşi, membrii CTATU au constatat că proiectul are deficienţe.
„La str. Fagului nu aţi lăsat un m pentru trotuar. E obligatoriu să se prevadă spaţiu pentru trotuar la strada existentă", a subliniat arhitectul Adrian Iancu. Proiectul nu respectă nici "regula h/2", care prevede că amplasarea construcţiei trebuie realizată cu respectarea unei distanţe faţă de limitele parcelei de minim jumătate din înălţimea la cornişă a clădirii. Propunerea celor trei imobile de "locuinţe colective mici" cu 18 apartamente se află în dezacord cu modul în care s-a constituit deja zona. „Toţi vecinii dvs au locuinţe pentru o singură familie, acesta este caracterul zonei edificate. Dvs