Astăzi s-a întors din Austria echipa coordonatoare a proiectului european Empowering Young People – Connecting Europe, în care Liceul Teoretic G. Călinescu Constanţa a fost integrat, alături de 15 şcoli din nouă ţări din bazinul Dunării, începând din mai 2012. Desfăşurat timp de un an, sub egida KulturKontakt Austria şi a Uniunii Europene, proiectul a urmărit promovarea în rândul tinerilor a principiilor europene precum cetăţenia activă, dezvoltarea durabilă, educaţia antreprenorială sau dialogul intercultural.
Formată din patru elevi – Daniel Ştefan Ciobanu, Robert Ampoiţan, Ştefan Avram şi Naomi Luana Ghereben şi din profesorii Camelia Dochie, Cristina Zaharia şi Janetta Bărăitaru, echipa Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa a participat la seminarul final de prezentare a rezultatelor proiectului, în cadrul căruia au implementat principiul cetăţeniei active, alături de colegi din Bosnia-Herţegovina, Moldova şi Muntenegru. Manifestarea, organizată la Schulen des BFI Viena, a debutat pe 3 iulie şi a presupus ateliere de dezbatere a rezultatelor obţinute, de evidenţiere a diferenţelor şi a similitudinilor dintre state, a dificultăţilor întâmpinate, realizări de postere, reuniuni plenare.
De un mare interes a fost expoziţia de produse finale, în cadrul căreia fiecare echipă a prezentat vizitatorilor rezultatele muncii de peste an. Standul echipei Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa, unul din cele două licee care au reprezentat România, a suscitat un mare interes, prin varietatea produselor expuse şi prin ineditul acţiunilor întreprinse ( after- shool, ateliere de hand-made, muzică, dans, joacă, târguri de produse pentre ajutorarea celor mici ), în care au fost implicaţi în jur de 50 de elevi voluntari.
Prestaţia elevilor călinescieni a fost remarcată şi de presa austriacă, ziarul austriac „Kurier” calificând proiectul propus de călinescieni drep