ADMITERE FACULTATE 2013. Cele mai atractive specializări sunt cele care scurtează drumul de la studenţie la angajare. Bate vântul, în schimb, la facultăţile unde se lucrează cu formule.
Geografia, Dreptul, Administraţie şi Afaceri sau Relaţiile Internaţionale sunt câteva dintre facultăţile care şi-au propus să atragă, la admiterea din 2013, cei mai mulţi candidaţi.
Experienţa anilor trecuţi conturează previziuni la fel de optimiste şi în privinţa Medicinei, al cărui punct forte vor fi facultăţile de Farmacie, dar şi cele de Medicină Generală. La polul opus se află Fizica, Chimia, dar şi Teologia, unde numărul studenţilor se împuţinează de la an la an. Aflaţi tot ce trebuie să ştiţi despre admiterea la facultate, urmărind secţiunea specială EVZADMITERE FACULTATE 2013.
Facultatea, permisul către străinătate
Dezinteresul faţă de Ştiinţele Exacte, spun rectorii universităţilor, vine din faptul că domeniul este accesibil doar tinerilor cu vocaţie.
„Scăderea popularităţii domeniilor precum matematică, fizică şi chimie este o tendinţă înregistrată în ultimii 20 de ani în rândul ţărilor vest-europene, iar pentru România va avea consecinţe dramatice. Niciun sistem preuniversitar nu are valoare fără dascăli bine pregătiţi în domeniul ştiinţelor”, atrage atenţia Vasile Işan, rectorul universităţii „Al.Ioan Cuza” din Iaşi. Pe de altă parte, tinerii par să se îndrepte către specializările care promit şanse mai mari la un job în străinătate.
Vara trecută, Universitatea Bucureşti a înregistrat cea mai mare concurenţă la facultăţile de Geografie, Administraţie şi Afaceri, Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Ştiinţe Politice, Limbi şi Literaturi Străine şi Drept, unde concurenţa a depăşit cinci candidaţi pe loc.
În ce priveşte specializările, de departe cea mai „vânată” a fost „Limbile Moderne Aplicate” din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi S