Maternitatea celui mai mare spital din Oltenia stă din noiembrie 2011 cu o aripă nefolosită, după ce lucrările de modernizare au fost oprite subit. Constructorul ar trebui să aducă la starea iniţială partea demolată, dar, deocamdată, nu ştie când se va apuca de lucru.
De un an şi jumătate, în aripa de unde a început reabilitarea Maternităţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova nu s-a mai bătut nici măcar un cui. Lucrările de modernizare a secţiilor de obstetrică şi neonatologie cu bani de la Banca Mondială, începute cu mare optimism în noiembrie 2011, s-au curmat brusc după ce proiectantul a dispus sistarea lor şi efectuarea unei expertize tehnice a întregii clădiri, din cauza unei bucăţi de tencuială care s-a desprins într-unul din saloanele aflate cu un etaj mai jos. Asta se întâmpla în ianuarie 2012, decizia proiectantului fiind considerată atunci de constructor un exces de zel. De atunci s-a tot aşteptat rezultatul expertizei, iar acesta a venit în martie 2013 şi a pus capac oricărei intenţii de continuare a proiectului.
Clădirea spitalului are nevoie de consolidare, iar costurile totale, de aprope 12 milioane de euro, nu pot fi suportate nici de autorităţile judeţene şi nici de Ministerul Sănătăţii, în subordinea căruia se află unitatea medicală. Drept urmare, Maternitatea celui mai mare spital din Oltenia, unde anual vin pe lume aproape 3.000 de copii, a rămas cu o aripă în paragină, iar activitatea se derulează în cadru restrâns, un inconvenient pentru viitoarele mămici. De standardele europene şi condiţiile hoteliere de cinci stele de care ar fi trebuit să se bucure pacientele şi nou-născuţii ce să mai spunem: au rămas doar un vis frumos.
Lucrurile nu ar trebui să rămână însă aşa, iar în locul unde acum zac moloz şi teancuri de cărămizi, unde pereţii sunt demolaţi sau sunt daţi jos până la stratul de beton ar trebui să apară