Multe s-au distilat după alegerile pentru structurile de conducere ale Filialei Teritoriale a Partidului Naţional Liberal. Nu toate s-au elucidat, dar măcar tendinţa pentru următorii patru ani e trasată.
În primul rând, comanda liberală s-a întărit considerabil cu primarii şi apropiaţii lor. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când aleşii partidului se implică în număr mare, atrăgând totodată şi apropiaţi. Cine studiază lista cu membrii noului Birou Politic Teritorial va constata că zece primari, din doisprezece posibili, sunt acolo, la butoane. Cei doi absenţi s-au scuzat prin distanţă, primăriţa de Chilia Veche, şi noutate, primăriţa Carcaliului. Ceilalţi, începând cu tânărul şi neliniştitul Georgian Caraman, beneficiarul celor mai multe voturi (197), câte a primit, de altfel, şi vicepreşedintele la fel de băbăian, George Şişcu, şi-au stârnit trupele pentru viitoarele fronturi de luptă. Mai puţin pentru europarlamentare, mai mult pentru prezidenţiale. Cel mai mult, însă, pentru resurse. Cele guvernamentale, prin titularii parlamentari: deputatul Popa, preşedintele, şi senatorul Motoc, vicepreşedinte.
În al doilea rând, selecţia prin vot a avut ca efect şi câteva aparente surprize. Ceea ce consolidează ideea că votul nu a fost aranjat de la „centru”, fie el Tulcea sau Măcin. Favoriţi ai lui Octavian Popa nu fac parte din BPT, cum din acelaşi organism lipsesc opozanţi pasivi, precum Costică Bercea, sau activi, cum ar fi Anatoli Mihail.
În al treilea rând, decizia era bine să fie „delegată” cuiva într-o echipă condusă de Popa şi Motoc, activişti parlamentari. Candidat anunţat pentru o funcţie în BPT, juristul Claudiu Boangiu a renunţat la candidatură, de la microfon, cu puţin înainte de declanşarea procesului votării. A explicat gestul renunţării prin faptul că nu vrea ca Instituţia Prefectului, unde e şef de cabinet, să fie cumva (deşi n-o i