Sistemul de joc pentru sezonul 2013/2014 în funcţie de care în Liga I ar fi urmat să evolueze 16 sau 18 echipe a stârnit o mulţime de controverse în lumea fotbalului. În cele din urmă numărul echipelor a rămas neschimbat, în spatele acestei decizii existând interese financiare.
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotba, Valentin Alexandru, a comentat cele două variante de joc posibile, cu 16 sau 18 echipe în primul eşalon românesc. „Ceva dezbateri au fost în legătură cu subiectul disputării de către Rapid a barajului, dar unii mai ştiu, alţii nu mai ştiu regulamentele astea. Noi am susţinut 18 pentru că aşa spun documentele, iar la anul vom vedea. Dacă se anunţă trecerea la alt sistem dinainte de începere e altă poveste. Dar noi eram în plin contract pentru drepturile TV şi era firesc să mergem cu 18, nu schimbăm regulile din timpul jocului. Noi pierdeam dacă treceam la un campionat cu 16 echipe cam 66 de meciuri, deci în jur de 7 milioane de euro din drepturile TV. Pe această sărăcie lucie la cluburi, aceste 6-7 milioane înseamnă destul de mult“.
Subiectul a fost motiv de dispută între cei care conduc fotbalul românesc. FRF, prin Mircea Sandu, opta pentru 17 echipe (doar cele care au primit licenţa pentru Liga I), în timp ce LPF, prin Dumitru Dragomir, dorea sistemul clasic de 18 echipe, pentru a nu pierde banii din drepturile de televizare. În cele din urmă, Comitetul Executiv FRF a hotărât disputarea unui meci de baraj între Rapid (probleme financiare) şi Concordia Chiajna (retrogradată sportiv), câştigătoarea partidei având dreptul să evolueze în primul eşalon românesc, iar tabloul urmând să numere tot 18 echipe.
Ştiri pe aceeaşi temă:
LIGA I Când se va disputa derbiul Dinamo - Steaua şi programul complet din sezonul 2013/2014
Regulamentele, călcate în picioare: ambele echipe din Craiova vor putea evolua în Li