Scris de Cristina Ghilea - Transformarea Grădiniţei 9 în creşă a primit OK-ul Consilului local, în ciuda eforturilor Opoziţiei.
Planul de şcolarizare pe anul şcolar viitor, care prevede desfiinţarea Grădiniţei 9 din Rogerius şi alocarea spaţiului din strada C-tin Brâncuşi 12 unei creşe, a trecut de plenul deliberativului local, dar nu fără discuţii în contradictoriu.
Fideli rolului de „Opoziţie” în care s-au trezit la început de mandat, consilerii locali ai UDMR s-au opus iniţiativei executivului local din răsputeri. Au invocat, în favoarea menţinerii Grădiniţei 9, argumente sociale, umane sau legale, neluate, însă, în calcul de maşina de vot a Puterii. Argumentul primarului Ilie Bolojan, că e mai mare nevoie de o creşă în zonă, decât de o grădiniţă, a înclinat deciziv balanţa în deliberativul local. Dincolo de utilitatea demersului, părinţii afectaţi ridică problema modului brutal în care s-a relaţionat cu ei: au fost anunţaţi oficial de închiderea grădiniţei în penultima zi din anul şcolar.Listă de semnături
„Noi facem această modificare fără a ţine cont de problema părinţilor de acolo”, a intervenit Pasztor Sandor, anunţând că există o scrisoare cu 26 de semnături ale părinţilor afectaţi, care cer menţinerea unităţii şcolare. „Nu e o soluţie să desfiinţezi o grădiniţă ca să faci creşă. În trei ani o refaci la loc?”, apreciază consilierul. Udemeristul le-a făcut colegilor săi de la Putere şi o sugestie politică să-i susţină propunerea, cu motivaţia că „tot aşa constructiv, noi (UDMR n.r.) votăm când e nevoie”.
Acesta s-a mirat de indisponibilitatea Puterii de a se întâlni cu părinţii revoltaţi şi a cerut să ştie dacă „este legal proiectul de hotărâre fără avizul Ministerului Educaţiei pentru schimbarea destinaţiei spaţiului respectiv”. A mai propus coexistarea unei creşe cu grădinţa existentă. În prezent, în spaţiul din Rogerius, funcţionează tr