Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Vămilor şi Gărzii Financiare care vor să îşi păstreze posturile pentru a lucra în nou-înfiinţata Direcţie Antifraudă vor fi obligaţi să treacă de anumite teste, arată premierul Ponta, adăugând că "s-ar putea ca nu toţi să corespundă".
"ANAF se restructurează. Posturile se păstrează, dar nu înseamnă că absolut toată lumea va fi trecută, sunt nişte teste pe care trebuie să le dea cei de acolo şi s-ar putea ca nu toţi să corespundă", a spus Ponta la RTV.
Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.
ANAF este astfel reorganizată ca urmare a fuziunii prin absorbţie şi preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.
În primăvara acestui an, premierul a anunţat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Garda Financiară şi Direcţia de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcţie Antifraudă, care se va ocupa ţintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe şi alte produse, nu de "buticul din colţ".
El a arătat că doreşte ca noua Direcţie Antifraudă să lucreze ca un "DNA al Fiscului" şi să aibă inclusiv competenţe de cercetare penală, sub îndrumarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).
Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional ca numărul actual de 221 unităti fiscale ale ANAF să fie reorganizate în opt direcţii regionale până la jumătatea acestui an şi în doar 47 de unităţi fiscale locale, până în 2015.
Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Vămilor şi Gărzii Financiare care vor să îşi păstreze posturile pentru a lucra în nou-înfiinţata Direcţie Antifr