În timp ce marea majoritate a instituţiilor publice vor rămâne fără posturile vacante, alte şi le păstrează, putând efectua angajări în cazul în care se va accepta bugetarea lor. Este şi cazul Direcţiei Publice de Patrimoniu din Târgu Jiu, care speră să poată majora numărul cadrelor medicale la unităţile de învăţământ începând cu anul şcolar viitor. În prezent 31 de cadre medicale asigură asistenţa în cele 53 de unităţi şcolare din municipiu.
Reprezentanţii Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu spun că, deşi printr-o ordonanţă a Guvernului au fost desfiinţate posturile vacante din instituţiile publice şi nu numai, direcţia şi-a putut păstra cele 17 posturi, dat fiind faptul că cele în domeniul sănătăţii nu au fost desfiinţate. În acest context, au început demersurile pentru aprobarea bugetării a câteva dintre aceste posturi pentru ca mai apoi, prin concurs, să mărească efectivul cadrelor medicale la unităţile şcolare din Târgu Jiu. ”Avem 17 posturi disponibile vacante care nu ne-au fost radiate, urmând ca noi să facem demersuri pentru a asigura în bune condiţii asistenţa medicală. Numărul actual de 31 de cadre medicale, asistenţi şi medici este total insuficient. Facem memorii pentru deblocarea a cel puţin şapte posturi, ca până în toamnă să primim şi acceptul”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu.
În prezent, există doar opt cabinete medicale la nivelul unităţilor şcolare din municipiului Târgu Jiu. Medicii şi asistenţii de aici asigură asistenţa medicală şi în celelalte unităţi şcolare, conform unui grafic.
Asigură asistenţa elevilor din tabere
Asistenţii medicali din cadrul cabinetelor medicale ale unităţilor şcolare din Târgu Jiu asigură şi asistenţa medicală a elevilor care merg în tabără prin Direcţia de Tineret şi Sport, la Săcelu. “Centrul de agrement de la Săcelu nu fiinţează sub d