Sucevenii cu datorii mari către Termica riscă să fie scoşi în stradă, iar locuinţele să le fie vândute, pentru recuperarea debitelor restante. Aceasta este una dintre măsurile care vor fi puse în aplicare din această toamnă, de către cele trei firme care au devenit administratorii judiciari ai societăţii de termoficare, intrată recent în insolvenţă.
Măsurile dure de recuperare a datoriilor pe care populaţia şi agenţii economici le au către Termica vor fi puse în aplicare de noua conducere a societăţii, cei trei administratori judiciari numiţi de Tribunalul Suceava – MGA Insolvency SDRL Suceava, Accer IPURL Suceava şi Management Reorganizare şi Lichidare Iaşi.
Conducerile asociaţiilor de proprietari au fost informate ieri, în cadrul şedinţei lunare care are loc la sediul Primăriei Suceava, asupra repercusiunilor care se vor abate asupra rău-platnicilor, de către un reprezentant al MGA Insolvency SDRL Suceava, Teodor Matei:
„În continuare trebuie să se facă eforturi pentru recuperarea sumelor restante la Termica. Am văzut părerile unora, că odată cu insolvenţa Termica, nu mai trebuie achitate datoriile, că oricum societatea intră în faliment. Din contră, odată cu intrarea în insolvenţă procedurile de recuperare a restanţelor se vor intensifica”.
Acesta a precizat că acţiunile contra datornicilor sunt facilitate de faptul că odată cu intrarea în insolvenţă a Termica, nu se mai plătesc taxe de timbru pentru orice acţiune împotriva persoanelor fizice sau juridice, cât şi de faptul că Primăria Suceava nu mai are nici o putere de decizie.
„Dacă până acum nu au fost acţiuni dure de recuperare a datoriilor, mai ales că acţionar era Primăria Suceava şi datornici erau cetăţenii municipiului, de acum înainte, din punctul de vedere al administratorului judiciar, nu mai contează acest amănunt social. Vom încerca să recuperăm toate creanţele, din toamn