Conducerea Spitalului Muncipal de Urgenţă Roman întâmpină probleme în ceea ce priveşte acreditarea instituţiei, document fără de care nu ar mai primi finanţare.
De vină ar fi o taxă pe care spitalele trebuie să o plătească şi al cărei cuantum nu a fost, încă, stabilit. La nivel naţional, au fost foarte puţine spitale care au primit acreditare, iar Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS) nu a stabilit o dată certă pentru obţinerea acreditării. În acest context, deşi lucrările de renovare din spital sunt în stadiu avansat, comisia de acreditare nu a comunicat nimic, până acum, instituţiei sanitare, iar obţinerea acreditării întârzie.
“Am continuat ceea ce au început alţii înaintea mea şi rezultatele aparţin întregii echipe din cadrul spitalului. Personal, regret că acreditarea nu s-a obţinut mai repede. Eu speram ca ea să se finalizeze la sfârşitul lunii august, dar se pare că nu se va întâmpla acest lucru. Este o problemă la nivel naţional. Nu am primit niciun document prin care să ni se ceară acel bagaj de documente pe care trebuie să-l trimitem la CONAS, deşi noi le-am întocmit. Nu s-a plătit acea taxă pe care spitalele trebuie să o achite, şi aici se pare că ar fi problema, pentru că nu ni s-a spus cuatumul ei. Cert este că suntem în întârziere. Nu noi, ca spital, ci întreg procesul de acreditare. De altfel, în ultima perioadă, nu au mai fost acreditate alte spitale din ţară”, a afirmat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului.
Conducerea Spitalului Muncipal de Urgenţă Roman întâmpină probleme în ceea ce priveşte acreditarea instituţiei, document fără de care nu ar mai primi finanţare.
De vină ar fi o taxă pe care spitalele trebuie să o plătească şi al cărei cuantum nu a fost, încă, stabilit. La nivel naţional, au fost foarte puţine spitale care au primit acreditare, iar Comisia Naţională de Acreditare a S