Oraşul Cernavodă se inundă la fiecare ploaie mai consistentă, iar în ultimii ani s-au produs pagube importante din această cauză. Povestea durează, deja, de mai mult timp, iar reprezentanţii administraţiei locale s-au tot luptat să obţină aprobările pentru un proiect care, odată realizat, ar scădea la zero riscul inundaţiilor. Este vorba de construirea unui canal pe sub stadionul din localitate, situat exact în centrul oraşului, canal care ar duce mult mai rapid apa rezultată din precipitaţii direct în Dunăre şi nu prin intervenţii repetate, aşa cum se întâmplă acum când sunt conductele.
Primarul Gheorghe Hânsă a reuşit, după ultimele inundaţii, să-i sensibilizeze pe reprezentanţii instituţiilor care nu îşi dădeau acordul. Astfel, Hânsă spune că a bătut palma cu directorul CFR Constanţa, Mircea Maer, şi cel al Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, ambii înţelegând importanţa proiectului pe care edilul îl are de mai mulţi ani. „Noi, într-o săptămână, finalizăm toate lucrările de reconstrucţie la tot ce ploaia de acum două săptămâni a distrus, dar asta nu e tot, din cauză că la prima ploaie, totul s-ar duce, din nouă, de râpă. Am purtat discuţii cu directorii CFR Constanţa şi Canalelor Navigabile, pentru a promova importanţa proiectului de care tot spun: construcţia unui canal care să deverseze apa direct în Dunăre. Am bătut palma să ne înlesnească cele două instituţii construcţia acestui canal de scurgere de mari dimensiuni, conductele noastre chiar nu făceau faţă şi de aici şi dezastrele de după fiecare ploaie mai mare“, a declarat, pentru „Observator“, primarul Gheorghe Hânsă.
Întrebat ce presupune acest proiect, Hânsă a răspuns: „Este un fel de metrou pe sub stadionul din oraşul Cernavodă, iar construcţia lui ar elimina pericolul inundaţiei, a strângerii de cantităţi mari de apă în centrul localităţii, ştiut fiind faptul că infrastructura actuală n