Unele primării din judeţ nu se mai descurcă cu banii, nivelul încasărilor fiind mai mic decât cel prognozat. Un exemplu elocvent este Primăria Darabani, care nu are nici măcar 200.000 de lei pentru a asigura salariile pe iulie şi august. Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului, a declarat că a fost nevoit să contracteze un credit de 80.000 de lei pentru plata datoriilor restante, fapt ce a diminuat bugetul. La acest aspect s-au adăugat şi încasări mai slabe decât cele prognozate. „Putem asigura 60-70% din necesar, iar pentru diferenţă aşteptăm o rectificare. Dacă nu primim, nu ştiu ce soluţie vom avea”, a declarat edilul. Primarul a mai spus că majoritatea primăriilor sunt într-o situaţie asemănătoare.
Aurel Ungureanu, primar al comunei Vârfu Câmpului şi preşedinte al Asociaţiei Comunelor, a menţionat că, în fiecare an, primăriile sunt în impas după primul semestru, în care cheltuiesc şi banii din al treilea trimestru, pentru a achita datoriile din anul anterior. „La sfârşitul lunii avem o întrunire a primarilor din ţară, iar pe ordinea de zi este chiar un protest împotriva situaţiei în care ne aflăm”, a precizat Aurel Ungureanu. Edilul recunoaşte însă că nu-şi pune mari speranţe în reuşita protestului.
Unele primării din judeţ nu se mai descurcă cu banii, nivelul încasărilor fiind mai mic decât cel prognozat. Un exemplu elocvent este Primăria Darabani, care nu are nici măcar 200.000 de lei pentru a asigura salariile pe iulie şi august. Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului, a declarat că a fost nevoit să contracteze un credit de 80.000 de lei pentru plata datoriilor restante, fapt ce a diminuat bugetul. La acest aspect s-au adăugat şi încasări mai slabe decât cele prognozate. „Putem asigura 60-70% din necesar, iar pentru diferenţă aşteptăm o rectificare. Dacă nu primim, nu ştiu ce soluţie vom avea”, a declarat edilul. Primarul a mai spus că majorita