Impactul social al investiţiilor în educaţie se lasă aşteptat (Economist).
Ecourile la vizita de ieri la Chişinău a coordonatoarei politicii externe şi de securitate a Uniunii Europene, Catherine Ashton, se concentrează mai ales pe o declaraţie a şefei diplomaţiei Europene de la întâlnirea cu preşedintele Nicolae Timofti: „Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană este o perspectivă reală și noi ne gândim deja la acțiunile pe care le vom întreprinde împreună după summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius”, este citat oficialul european de mai multe surse media.
„Adevărul” se referă, însă, şi la un apel pe care i l-a adresat peste 20 de asociaţii din Republica Moldova, cerând o implicare mai activă a Bruxelles-ul în reglementarea conflictului de la Nistru. Semnatarii cer stimularea consolidării clasei politice şi a societăţii moldoveneşti pentru a calma situaţia din regiunea transnistreană, dar şi „includerea în agenda reuniunii în formatul 5+2 de la Viena a chestiunilor legate de situaţia din Zona de Securitate“. Reprezentanţii societăţii civile mai solicită Uniunii Europene să ceară Federaţiei Ruse să nu consolideze în continuare contingentul de militari din cadrul forţelor mixte de menţinere a păcii şi să-şi retragă militarii şi tehnica din cadrul grupului operativ al trupelor ruse din Transnistria.
Despre întâlnirea fulger din seara zilei de ieri a premierului moldovean Iurie Leancă cu premierul român, Victor Ponta, relatările din presă sunt sumare. Este citată mai ales o ştire difuzată de Mediafax care anunţă că Iurie Leancă l-a invitat pe premierul Victor Ponta să asiste la 27 august, când este Ziua Independenţei, la începerea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, eveniment la care ar urma să ia parte şi comisarul european pe energie.
Agerpres citează însă şi un interviu a premierului moldovean pent