„În noaptea de 7 iulie, în municipiul Lupeni au fost otrăviţi sute de câini. În dimineaţa zilei de 8 iulie, angajaţii de la firma de salubrizare au adunat câini morţi sau pe cei care agonizau şi i-au dus la groapa de gunoi. Este un act de genocid fără precedent în oraşul nostru. RUŞINE consiliului local şi firmei de salubrizare”, transmite un cetăţean din Lupeni.
De fapt, actele de otrăvire în masă a câinilor au început în data de 4 iulie, iar în data de 5 iulie în presa locală deja au apărut ştiri privitoare la otrăvirea acestora. Consiliul local, cu siguranţă, nu a avut decât „vina” de a se plânge la ultima şedinţă că deja situaţia este inacceptabilă. Însă, nicio voce din consiliul local nu a venit cu o asemenea idee. Dacă este de căutat un vinovat, probabil el se află exact în primărie, pentru că de acolo pleacă instrucţiunile. Şi, este evident, nu se apucă nimeni de capul lui să otrăvească zeci de câini prin tot Lupeniul. Suntem convinşi că dl. comandant Mocanu avea deja un fir, un cerc de suspecţi, dar firul i s-a rupt la intrarea într-un restaurant din Bărbăteni.
În ultima şedinţă de consiliu local, toţi consilierii au fost de acord că numărul câinilor este exagerat de mare. Aleşii nu exagerau cu nimic. Câinii deveniseră periculoşi. Cum spunea şi David Benedekfi, „când îi vezi că aleargă spre tine, în haită, te rogi să-l muşte pe colegul, şi nu pe tine, că altă scăpare nu ai”. Să nu uităm că este vacanţă, toţi copiii sunt pe-afară toată ziua, iar câinii nu ţin cont de vârsta celui pe care-l atacă. Însă să-i otrăveşti pe capete şi să-i laşi să agonizeze în stradă nu este, în mod clar, o soluţie.
Soluţia se află la Consiliul Judeţean Hunedoara, care a demarat proiectul realizării unui serviciu judeţean. Însă, până să-şi facă serviciul treaba şi în Valea Jiului, ne mănâncă – la propriu - câinii. Oricum, Primăria Lupeni nu a avut niciod