Un vin bun se cunoaşte din vie şi sufletul celor care îl produc ajunge în fiecare pahar. Vinurile din România concurează cu vinurile de prestigiu din Europa şi din lume, iar recunoaşterea calităţii se numără în medalii de aur.
Sute de oameni au muncit ani la rând pe Domeniile Coroanei pentru a produce vinul cu gust unic în lume.
"Via este ca şi un copil, cum ai grijă, aşa creşte", spune inginerul agronom Adrian Ignat.
Arealul viticol Segarcea duce în spate o istorie de peste o sută de ani în care a ajuns să producă 26 de varietăţi de vin.
Fostele domenii regale deschise în 1884 de Regele Carol I produc, în prezent trei categorii de vinuri, pentru gusturi variate şi pretenţioase. Cele obişnuite, pentru comercializare retail, o grupă medie şi una premium, cu două tipuri premiate internaţional- Principesa Margareta şi Minima Moralia.
Potrivit Claudiei Alstani, director de marketing, "fiecare vin are povestea lui şi poartă în el inima de la Segarcea".
"Atât vinurile prestige, cât şi premium, au fost degustate de celebrul degustător Robert Parker", a precizat aceasta.
În ultimii ani, medaliile de aur au venit una după alta, de la Bruxelles, Cannes şi Monaco. În plus, Minima Moralia şi Principesa Margareta au primit 89 şi 90 de puncte la un concurs din Statele Unite ale Americii.
Domeniul a ajuns să măsoare, în numai 5 ani, 300 de hectare. Acolo muncesc zi de zi peste o sută de oameni.
Înainte de a ajunge pe masa dumneavoastră, vinul face o oprire, în vechea cramă a pivniţei regale de la Segarcea. El este ţinut în butoaie de stejar franţuzesc, între 3 şi 18 luni. Apoi este îmbuteliat şi trimis, după valoarea lui, pe rafturile magazinelor sau în cele mai pretenţioase crame sau colecţii personale.
Oriunde ar ajunge însă, păstrează în seva lui, până la u