Ministru. Ministru al Educaţiei. De formaţie chimist. Şcolit ulterior în ştiinţele comunicării publice. Ajuns rector la SNSPA. A scris cărţi despre comunicare. Una dintre ele, publicată în 2005, alături de alţi doi autori: „Relaţii publice. Eficienţă prin comunicare”.
După „succesurile” nemăsurate de la Bac, examen promovat de aproximativ unul din doi absolvenţi de liceu, ministrul Educaţiei a fost - în sfârşit - muştruluit de şeful său de la Guvern. „Mă interesează ca un ministru să fie eficient şi să îşi facă treaba, dar să aibă grijă şi la comunicare, că în job-description-ul funcţiei de ministru intră şi modul în care comunici. De exemplu, Remus Pricopie, pe care l-am felicitat pentru faptul că a organizat bine bacalaureatul, l-am certat astăzi (marţi - n.r.) că nu am înţeles aseară cum s-a dus să stea singur, să-l ia la bătut cinci jurnalişti“, a spus Victor Ponta, doctor în drept. O şti premierul ce meserie are Pricopie?!
Cum să ai pretenţii de la absolvenţii de 12 clase, când tu, profesor universitar şi membru al Guvernului, găseşti de cuviinţă să spui la televizor, ca să te audă toată ţara: „Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj care nu a fost postat la 8.34…”.
Ca tabloul să fie complet s-a pronunţat şi fostul ministru al Educaţiei, botezată duios Abramburica. „Sunt foarte multe lucruri care n-ai de unde să le cunoști. Ar fi bine să lăsăm experții să se pronunțe”, a afirmat Ecaterina Andronescu. Gura păcătosului adevăr grăieşte. Cât despre senatorul USL Liviu Pop, el măcar a fost sincer: „Aici este o declaraţie care eu nu am înţeles-o”. De altfel, matematician şi fost interimar la Educaţie, Pop este autorul unui întreg şir de citate remarcabile. Deh, „Sper să trecem printr-o perioadă foarte grea” - (mai 2012).
Oare cât ar fi luat la Română ministrul Mircea Duşa dacă scria la examen: „Se finalizează for