Numărul mare de cazuri noi de cancer a determinat conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman să se gândească la o suplimentare de paturi în secţia Oncologie.
Potrivit medicului Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului, în prezent secţia numără 20 de paturi, dar care nu sunt suficiente pentru incidenţa crescută a bolii. În plus, există şi probleme în ceea ce priveşte asigurarea medicamentelor, din vina furnizorilor. În primele cinci luni ale acestui an, la nivelul întregului judeţ s-au înregistrat 727 de cazuri noi de cancer, din care 198 în zona Romanului, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. “Sunt extrem de multe cazuri de cancer. Nu există zi în care să nu fie depistat un pacient nou şi cred că ar trebui să suplimentăm numărul de paturi de la secţia Oncologie, pentru că sunt prea puţine. Există şi probleme în ceea ce priveşte medicaţia. Sunt anumite scheme de tratament care trebuie respectate. Noi trimitem lista cu medicaţia, dar sunt situaţii în care cei care au câştigat licitaţia pentru aprovizionare cu medicamente nu au putut să furnizeze cantitatea dorită. Este o problemă independentă de spital. Noi, ca instituţie sanitară, ne-am făcut treaba, dar este o problemă la nivel naţional. Au fost probleme în aprovizionarea cu heparină, cu nitroglicerină, medicaţie de extremă urgenţă, dar, în cele din urmă, s-au rezolvat”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu.
Numărul mare de cazuri noi de cancer a determinat conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman să se gândească la o suplimentare de paturi în secţia Oncologie.
Potrivit medicului Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului, în prezent secţia numără 20 de paturi, dar care nu sunt suficiente pentru incidenţa crescută a bolii. În plus, există şi probleme în ceea ce priveşte asigurarea medicamentelor, din vina furnizorilor. În primele cinci luni ale a