Federaţia Asociaţiilor de Părinţi susţine că potenţiale fraude la bacalaureat au fost semnalate şi în anii trecuţi, dar autorităţile nu au reacţionat pentru oprirea fenomenului şi pedepsirea vinovaţilor, precizând că în aceste "aranjamente" ale adulţilor cad victime adolescenţii.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP), Mihaela Gună, a spus că toate cazurile de fraudă la bacalaureat trebuie analizate, iar elevii, cadrele didactice şi părinţii trebuie să înşeleagă că pentru orice încălcare a legii, cei care se vor dovedi vinovaţi trebuie să plătească.
Aceasta a precizat că FNAP-IP regretă incidentele de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală şi speră că va fi aflat atât adevărul cu privire la frauda de la examene, cât şi la "intervenţia în forţă" a autorităţilor desemnate să acţioneze în aceste situaţii.
Potrivit Mihaelei Gună, la bacalaureatului din acest an s-a făcut un pas important în luarea în considerare şi anchetarea tuturor suspiciunilor de fraudă, astfel încât să nu mai planeze asupra sistemului, în general, şi asupra examenului, în special, nicio suspiciune.
"În anii trecuţi au fost semnalate astfel de potenţiale fraude, dar nu am avut nici o reacţie a autorităţilor care să conducă la stoparea fenomenului şi pedepsirea în mod real a vinovaţilor", a spus Mihaela Gună, citată într-un comunicat de presă al FNAP-IP.
Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar consideră că decizia ca bacalaureatul să continue, fără a fi anulată nicio proba, sub o supraveghere mult mai strictă, pentru a preveni şi alte cazuri de fraudă, a fost în beneficiul celor peste 180.000 de elevi care s-au înscris la examen.
"Pentru greşelile unora, nu trebuiesc pedepsiţi toţi. Nu trebuie să plătească toţi copii, nevinovaţi, pentru greşel