Pentru absolvenţii a două licee din judeţul Sălaj, examenul maturităţii din acest an a fost un eşec total. Este pentru al doilea an consecutiv în care la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc şi la Liceul Tehnologic nr. 1 Sâg, rata de promovabilitate la bacalaureat a fost zero.
Aproape 100 de liceeni în an terminal s-au făcut de ruşine, după ce au obţinut note de mizerie.
Potrivit rezultatelor dinaintea contestaţiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, 38 de elevi de la Sâg şi 56 de elevi de la Surduc nu au reuşit să obţină diploma care să ateste finalizarea studiilor liceale.
Trei sferturi din înscrişi nici nu s-au prezentat
Cu cele mai slabe rezultate „se mândreşte” Liceul Tehnologic nr.1 din Surduc, unde din totalul celor 56 de înscrişi, 52, adică aproape 93 la sută dintre absolvenţi, nici nu s-au sinchisit să se prezinte la examen. În ciuda insistenţelor noastre, directorul instituţiei de învăţământ, Rodica Borlea, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la dezastrul de la Bac-ul din acest an, invocând o serie de pretexte.
Potrivit ISJ Sălaj, şase absolvenţi provin din promoţiile anterioare şi peste 80 la sută au urmat cursurile la zi.
La Liceul Tehnologic din Sâg, din totalul celor 39 de absolvenţi înscrişi la bacalaureatul din 2013, aproape jumătate nu s-au prezentat. Întrebat cu explică situaţia deloc fericită de la instituţia de învăţământ pe care o conduce, directorul Adrian Gionea-Revnic a dat de înţeles că totul este o consecinţă dezinteresului tinerilor: „Unii dintre cei înscrişi la bacalaureatul din acest an au renunţat după probele orale, descurajaţi fiind de notele pe care le-au obţinut. Alţii nu s-au prezentat la nicio probă, fie pentru că obţinerea unei diplome nu reprezintă pentru ei un obiectiv, fie pentru că nu au învăţat”.
Directorul liceului co