Serviciile secrete din Rusia nu numai că încă folosesc maşini de scris, dar se şi reorintează spre folosrea lor, pentru a-şi apăra informaţiile.
Comentând o ştire apărută în presa de la Moscova (Serviciul Federal de Protecţie a cumpărat 20 de maşini de scris), o sursă Itar-Tass a precizat că “maşinile de scris au funcţionat întotdeauna. Ele se folosesc şi acum pentru etichete, timbre, pentru pregătirea unor documente care nu trebuie să primească o imagine electronică”. Sursa anonimă a agenţiei de presă ruse a menţionat că “aceasta este o practică normală pentru asigurarea securităţii informaţiilor”, transmite RADOR.
Serghei Deviatov, purtătorul de cuvânt de la Serviciul Federal de Protecţie din Rusia, a precizat că, “în conformitate cu Legea protecţiei de stat, departamentul special de comunicaţii asigură transmisii confidenţiale şi de înaltă fiabilitate pentru conducerea superioară a ţării (Federaţia Rusă). Mai ales când este vorba de convorbirile telefonice, atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate”, a subliniat el. Deviatov a adăugat că, într-un regim similar de confidenţialitate, lucrează şi aşa-numitele linii fierbinţi între şefii de state, linii care au împlinit recent 50 de ani. Este vorba de primul fir roşu între Uniunea Sovietică şi SUA, care a fost conectat la 20 iunie 1963, după jumătate de an de la Criza rachetelor din Cuba.
Serviciile secrete din Rusia nu numai că încă folosesc maşini de scris, dar se şi reorintează spre folosrea lor, pentru a-şi apăra informaţiile.
Comentând o ştire apărută în presa de la Moscova (Serviciul Federal de Protecţie a cumpărat 20 de maşini de scris), o sursă Itar-Tass a precizat că “maşinile de scris au funcţionat întotdeauna. Ele se folosesc şi acum pentru etichete, timbre, pentru pregătirea unor documente care nu trebuie să primească o imagine electronică”. Sursa anonimă a agenţiei de pres