După ce au încălcat procedura, permiţând constructorului de la pistă să intre cu lucrările pe terenuri care nu fuseseră încă expropriate, Consiliul Judeţean s-a grăbit, ieri, să intre în legalitate. Astfel, s-au aprobat valorile de despăgubire prevăzute în acea expertiza controversată care i-a scos pe proprietari în stradă.
Liderii Consiliului Judeţean s-au spălat pe mâini, recomandându-le proprietarilor din zona aeroportului să se adreseze instanţei, dacă vor dreptate. Deşi ei au admis că modul în care au fost diminuate sumele din expertiza de evaluare nu e tocmai logic, s-a motivat că nu există altă rezolvare, decât ca acestea să fie aprobate, urmând ca instanţa să decidă dacă se impun alte soluţii pentru proprietari. Graba Consiliului Judeţean se leagă de faptul că firmele care lucrează la pistă au intrat deja pe terenuri care nu au fost expropriate. De altfel, unul dintre constructori a şi menţionat că s-au făcut plângeri penale pe numele său din acest motiv. Reprezentanţii PDL au avertizat că aceste plângeri ar putea arunca în aer întreg proiectul pistei.
Din partea grupului de expropriaţi din zona aeroportului, Radu Rusu, i-a avertizat pe consilierii judeţeni că se comite o ilegalitate prin aprobarea actualelor sume de despăgubire, ce au fost prevăzute în ultima expertiză de evaluare, realizată de firma Expertus din Timişoara. De altfel, consilierii PDL au ţinut să se dezică de decizia privind aprobarea acestei expertize, având în vedere că nu s-a realizat o procedură de achiziţie în prealabil, care să fie însuşită şi de către plenul Consiliului Judeţean. Mai mult decât atât, consilierii PDL au atras atenţia că sunt şi o serie de neconcordanţe în documente, având în vedere că Expertus a frunizat expertiza înainte cu o lună de semnarea contractului pentru acest serviciu. „Noi nu ne dorim să blocăm lucrările la pistă, însă nici nu putem fi de acor