Localitatea care se mândreşte cu Henri Coandă are şi acum locuitori inventivi, care calcă pe urmele marelui savant, dar la scară mai mică. Un fermier din comună le dă o lecţie de agronomie chiar şi guvernanţilor. Baronescu arată (cu rezultate bune) ce înseamnă perseverenţa, inventivitatea în legumicultură şi dragostea faţă de pământ.
Oprim maşina în dreptul solariilor, care se întind pe mai bine de un hectar în comuna doljeană Perişor. Un bărbat iese din curte, lângă poartă. Îl întrebăm dacă ştie ale cui sunt solariile, iar omul face ochii mari şi răspunde scurt, cu zâmbetul pe buze: „Ale mele!“. Ceea ce a urmat a fost o adevărată lecţie de agricultură, creativitate, de ştiinţă, perseverenţă şi de antreprenoriat. Marian Baronescu s-a apucat de agricultură pe cont propriu, în urmă cu zece ani, după ce şi-a dat demisia de la serele de la Işalniţa. Împreună cu soţia sa, Florica, au început iniţial pe o suprafaţă mică să cultive legume în solarii, apoi au ajuns să cultive 2,5 hectare, din care jumătate sunt pomi fructiferi şi struguri de masă, iar restul sunt legume. Inteligent şi pasionat de ştiinţă, Baronescu ne prezintă un soi de roşie închisă la culoare, cu proprietăţi „medicinale“, datorită „cantităţii de antioxidanţi şi de licopen, care ajută la regenerarea organismului, pentru ficat (reface ficatul), pentru diabet şi pentru inimă. Seminţele sunt importate de mine. Gustul unei roşii este oferit de cantitatea de licopen dată de plantă, natural. Această roşie are o cantitate de licopen de şase ori mai mare decât una obişnuită“. Rupe o roşie în două să ne arate mijlocul copt natural şi îi observ mâinile bătătorite de muncă şi palmele crăpate. Marian şi Florica muncesc în solarii între 12 şi 16 ore pe zi. Agricultorul povesteşte că pe timpul iernii, când funcţionează centralele care încălzesc solariile, timpul lor de odihnă este limitat la patru - cinci ore p