Universitatea şi CFR sunt printre puţinele echipe din prima ligă care nu au primit nici un leu de la bugetul local în ultimele sezoane. Prin comparaţie, mai bine din jumătate din cluburile din Liga I au susţinere puternică de la bugetul de stat.
Universitatea Cluj a primit, in extremis, licenţa ca urmare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar acum se pregăteşte pentru noul sezon. Echipa „studenţilor", la fel ca şi concitadina CFR, se bazează exclusiv pe fonduri proprii în susţinerea activitiăţii, cele două cluburi fiind tăiate de pe lista alocărilor de la bugetul local din simplul fapt că municipalitatea nu găseşte „cadrul legal". În tot acest timp, 12 dintre cluburile care au activat în sezonul trecut în prima ligă sau au promovat în vară sunt susţinute aproape în exclusivitate din bugete locale sau de instituţii de stat.
„E un moment zero pentru Universitatea Cluj", au spus oficialii „Şepcilor roşii" imediat după ce au primit vestea cea mare de la Lausanne. „Sperăm ca acum să ne punem la masă cu autorităţile locale, să vedem cum putem colabora. Suntem singurul club care nu a primit nimic de patru ani din partea oraşului. După 94 de ani, „U" nu a fost ajutat susţinut nici măcar cu un sediu de club. Se pare că numai în Cluj nu există cadru legal", a spus Ioan Mărginean, administratorul special al „Şepcilor roşii". În realitate, Consiliul Local şi Primăria din Cluj-Napoca au sistat alocările către cele două cluburi de fotbal în urmă cu mai bine de trei ani, din cauza unei legi care nu-i permite susţinerea financiară a două entităţi sportive din aceaşi ramură. Cum CL e acţionar atât la „U", cât şi la CFR, situaţia e într-un blocaj permanent. Primarul Emil Boc a declarat în repetate rânduri că are pregătit câte un milion de lei pentru fiecare din cele două cluburi, însă nu poate da drumul alocării. Chiar miercuri, edilul a făcut