Scăderea numărului de locuitori este un proces demografic mult mai amplu decât cel pe care îl observăm în România şi nu ţine doar de migraţie, pentru că sporul natural al populaţiei încă din 1992 a devenit negativ, a explicat analistul economic Aurelian Dochia, managing director al firmei Concept – Economic and Business Consulting, prezent ieri la emisiunea online de business ZF Live.
„Chiar dacă în anul 2100 poate nu vor fi doar 8 milioane, ci mai mulţi locuitori, populaţia va fi mult diminuată, mai bătrână şi din păcate mai tristă, chiar dacă mai bogată. Un profesor japonez spunea că se va ajunge probabil la situaţia în care cei de 70 de ani îi vor asista pe cei de 90 de ani“, a spus Dochia. El a explicat că unul dintre lucrurile îngrijorătoare pentru ultimele date ale recensământului este că populaţia Bucureştiului scade.
„Am fost la 2 milioane, s-a ajuns la 1,8 milioane de locuitori, în momentul în care oraşele mari din lume discută despre 7- 9 milioane de locuitori“, a mai spus analistul economic.
Vedeţi aici emisiunea integrală din data de 11 iulie 2013
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2013
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.
Scăderea numărului de locuitori este un pr