Duminică, iubitorii muzicii de fanfară şi ai folclorului de calitate pot participa la mai multe evenimente organizate în Alba. Este vorba despre un spectacol susţinut în comuna Lupşa, de tulnicăresele din Avram Iancu şi ansamblurile de dansuri din Mogoş şi Bucium, dezvelirea şi sfinţirea statuii lui Avram Iancu, în comuna Livezile, urmată de un moment oferit de Fanfara Judeţului Alba şi ediţia I aFestivalului folcloric “La Capâlna pe Valea Sebeşului”.
Duminică, ora 12.30, în comuna Livezile, evenimentul “Popas sufletesc pe treptele istoriei” cuprinde dezvelirea şi sfinţirea statuii lui Avram Iancu, lansarea cărţii ,,Avram Iancu – traiectoria unui destin eroic”, autor col. (r) Vasile Cristea şi un spectacol de muzică patriotică susţinut de Fanfara Judeţului Alba. De asemenea, pe scenă vor urca Dorina şi Ilie Nariţa de la Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Maria Marcu şi grupul folcloric al satului Izvoarele din comuna Livezile.
Duminică, în comuna Lupşa, de la ora 14.00, muzica tradițională românească îi va încânta pe cei care vor fi prezenți în Munții Apuseni, printr-un „Recital de vară”, organizat de Centrul de Cultură “Augustin Bena”, în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Evenimentul se desfăşoară în „Locul Târgului” din comuna Lupșa şi marchează finalul unui proiect derulat de cele două instituţii prin care au fost culese din zona Apusenilor elemente de muzică şi dans tradiţionale şi prezentate sub formă de “descărcare de sarcină etnologică”. Este vorba despre lansarea culegerii „Muzică Vocală Tradițională din Munții Apuseni”, de Ioan Bocșa.
Recitalul va fi susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”, instruit și condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa, alături de Tulnicăresele din Avram Iancu, „Mocăneasca” din Mogoș și „Țarina” de la Bucium.
Tot duminică, de la ora 14.30, la Căminul cul