Carnea de curcan infestată cu Salmonella şi retrasă din Piaţa Mare în urmă cu aproape două săptămâni nu era periculoasă pentru consumatori. Cel puţin asta susţine Dănuţ Matei, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), după ce a fost emis buletinul de analize.
„Tulpina s-a dovedit a fi nepatogenă. Cantitatea retrasă de pe piaţă a fost oricum neutralizată”, a precizat Dănuţ Matei, directorul adjunct al DSVSA.
Şase kilograme de carne de curcan infestată cu Salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firmă din Prahova, au fost ridicate din piaţă după un control de rutină al inspectorilor veterinari. Salmonella are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om.
Carnea de curcan infestată cu Salmonella şi retrasă din Piaţa Mare în urmă cu aproape două săptămâni nu era periculoasă pentru consumatori. Cel puţin asta susţine Dănuţ Matei, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), după ce a fost emis buletinul de analize.
„Tulpina s-a dovedit a fi nepatogenă. Cantitatea retrasă de pe piaţă a fost oricum neutralizată”, a precizat Dănuţ Matei, directorul adjunct al DSVSA.
Şase kilograme de carne de curcan infestată cu Salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firmă din Prahova, au fost ridicate din piaţă după un control de rutină al inspectorilor veterinari. Salmonella are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om.