În ultima vreme, una dintre preocupările mele a fost să găsesc cât mai multe informații despre o bună administrare a timpului, lucruri practice care, odată transmise oamenilor, să producă o schimbare în comportamentul lor. Din multitudinea de informaţii citite, ceva mi-a atras atenţia.
Se ştie de multă vreme că oamenii au capacitatea de a-şi crea obiceiuri. Deşi, în lumea în care trăim şi care este în continuă schimbare,cuvântul „obicei” are în principal o conotaţie negativă şi este asociat cu lucruri la care trebuie să renunţi,e uşor ciudat să te gândeşti că a-ţi crea obiceiuri e ceva bun. Încă din copilărie, comportamentele negative erau denumite „obiceiuri rele” şi cele pozitive „fapte bune”.
Cercetările au arătat că oamenii, în general,încearcă să „renunţe” la „obiceiurile rele”, depunând efort și direcționându-și energia către a rezista unor tentaţii; buna practică ne spune însă, că e mai simplu să „adăugăm” obiceiuri bune, să ne canalizăm energia către ce putem face diferit, să încercăm lucruri noi şi să le repetăm pe acelea care ne aduc beneficii sau ne plac.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro