Oliver Stan, internat marţi seară la Spitalul de Psihiatrie Socola, a fost supus, joi, unei prime expertize psihiatrice, din comisia de examinare făcând parte doi psihiatri, un psiholog şi un medic legist.
Surse din cadrul comisiei susţin că pacientul a fost cooperant şi că a răspuns la toate întrebările care i s-au adresat.
Aceleaşi surse au precizat că bărbatul le-a spus membrilor comisiei că şi-a atins scopul, întrucât a devenit cunoscut prin gestul pe care l-a comis luni, când a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru de la Facultatea de Electronică din Iaşi.
Medicul legist Călin Scripcaru, unul dintre membrii comisiei, a declarat că în următoarele zile vor mai fi necesare încă două întrevederi ale membrilor comisiei cu pacientul, pentru a se stabili dacă acesta a avut discernământ în momentul în care a săvârşit fapta.
"Aceste examinări repetate sunt necesare, pentru confruntarea relatărilor pacientului, pentru consecenţa sau inconsecvenţa lor. Totodată, se are în vedere evaluarea remuşcărilor faţă de fapta comisă", a spus medicul legist Călin Scripcaru.
În cazul în care se va stabili că nu a avut discernământ în momentul în care a încercat detonarea bombei, Oliver Stan va fi trimis, cel mai probabil, la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă de la Grajduri, judeţul Iaşi.
Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi, a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, pentru acte de terorism.
Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, bărbatul a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, care funcţionează în Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", unde se aflau patru cadre didactice şi 41 de studenţi din anul al patrulea ce susţineau examenul de licenţă. Bărbatul,