Tinerii care au sustinut examenul de Bacalaureat in 2013 sunt dependenti de Facebook, ar evita competitia pentru a accede in invatamantul universitar si invata mai usor prin platforme de e-learning, potrivit unui studiu.
„Radiografia «Generatia BAC 2013» arata diferente importante in atitudinile si convingerile despre invatare si cariera, fata de respondentii care au sustinut acest examen in anii anteriori, unele fiind explicabile prin prisma gradului mare de utilizare a tehnologiei, altele prin modelele sociale pe care acesti tineri le au la dispozitie pentru a se inspira si a avea succes in viata. Am facut aceasta analiza pentru a vedea cate dintre miturile care circula despre candidatii de la examenul de maturitate sunt adevarate, dar si pentru a afla motivatiile lor“, spune Eliza Rogalski, founding partner Rogalski Damaschin PR, compania care a realizat cercetarea pe baza cercetarilor online desfasurate pe platforma iVox.ro.
„Generatia BAC 2013” considera in proportie de 64,7% ca diploma de facultate este indispensabila pentru gasirea unui loc de munca suficient de bine platit. Procedurile cele mai apreciate pentru admiterea la facultate sunt, in opinia lor, inscrierea pe baza de dosar (33%, aproape dublu fata de cei care au sustinut examenul de maturitate inaintea lor, respectiv 17,5%), proba scrisa (39,8%, cu aproape o treime mai putin decat generatiile anterioare, respectiv 61,7%) si interviul (21,6%).
Cele mai apreciate centre universitare sunt Bucuresti (39%), urmat de Cluj-Napoca (32,5%) si Iasi (18,2%).
Cred in influenta mediului online si in managerii tineri
Acesti tineri apreciaza cursurile online ca fiind o metoda foarte buna de a invata si au urmat cel putin o data o astfel de forma de instruire (53,57%). Ei cred in mai mare masura decat ceilalti respondenti ca prezenta in mediul online le po