UPC România şi-a prezentat astăzi noul proiect destinat tinerilor cu idei şi dornici de inovaţie: SmartNation. Anul trecut, în centrul atenţiei era Tech School, acum platforma s-a maturizat, are mai mulţi mentori şi o nouă grupă de vârstă. Şi susţinători surpriză.
Proiectul Tech School sprijinit de UPC a fost un real succes anul trecut, iar faza a doua a acestuia se numeşte UPC SmartNation. Compania l-a prezentat astăzi, împreună cu noii piloni pe care vor să dezvolte ideile tinerilor români şi au anunţat câţiva dintre mentorii care îi vor sprijini pe aceştia, care îi vor învăţa să folosească potenţialul oricărei idei.
„Anul trecut spuneam că el [Tech School] este perfect aliniat cu strategia de responsabilitate socială a UPC. Pe de alta parte, ştim că sistemul de învăţământ are nevoie de programe adiţionale pentru a stabiliza acea parte teoretică şi să fie dezvoltată şi cea practică“, a afirmat Cătălin Buliga, director tehnic UPC România. Aici apare SmartNation. Dar înainte de prezentare acestuia au fost premiate cele mai bune proiecte de anul trecut. iGrammar - locul 3: este o aplicaţie web care face o analiză de sintaxă şi morfologie pe texte în timp real. Florin Gheorghe, creatorul, spune că i-a venit această idee din dorinţa de a-i ajuta pe elevii de gimnaziu. Sunny shirt - locul 2: este un tricou la care îţi poţi încărca gadgetul - telefon, tabletă, mp3 player, etc., iar acesta se încarcă cu energie solară. Creatorul este Costin Costea. Mâna bionică - locul 1: creatorul este Constantin Voiniciuc, a primit 7.000 de euro pentru implementare, şi el vrea ca acest proiect să ajungă să fie folosit în cât mai multe domenii, de la medicină la armată.
Anul trecut au fost 6 mentori la Tech School. Pentru SmartNation au fost recrutaţi 30 de oameni care să-i coordoneze pe tinerii cu idei ai României. Printre ei se numără români care au ajun