La primul său bilanţ, deputatul PNL de Oradea Florica Cherecheş a trecut în revistă activităţile pe care le-a desfăşurat în calitatea pe care o deţine în urma alegerilor din decembrie 2012. În cifre, acestea sună sec: 9 declaraţii politice, 5 întrebări adresate miniştrilor, 10 iniţiative legislative, un amendament pentru revizuirea Constituţiei, plus numeroase întâlniri cu alegătorii şi participări la evenimente organizate în străinătate specifice aşa-numitei diplomaţii parlamentare.
Familia şi copiii
Întrucât, după propriile afirmaţii, susţinerea familiilor şi educaţia copiilor au rămas principalele sale preocupări, majoritatea demersurilor deputatului Florica Cherecheş au constat în propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei din aceste domenii. "Am făcut demersuri pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la o mai eficientă prevenire a sarcinilor nedorite şi avorturilor, la introducerea în programa şcolară a unor noţiuni de igienă, pentru aplicarea prevederilor din Legea Educaţiei privind finanţarea unităţilor de învăţământ private şi confesionale.
Cele 10 propuneri legislative iniţiate împreună cu alţi colegi vizează Legea creşelor, finanţarea programului Şcoală după şcoală pentru elevii din clasele I-IV cu un tichet valoric de 100 de lei pe lună, finanţarea programului Masă la şcoală, recunoaşterea concediului pentru creşterea copilului în vechimea neîntreruptă a cadrelor didactice pentru a beneficia de sporul de stabilitate la 10 ani de activitate, pentru modificarea Legii Educaţiei în sensul revenirii clasei a IX-a la liceu şi pentru ca şcoala profesională să înceapă şi ea de la clasa a IX-a", a enumerat Cherecheş câteva dintre activităţile primelor şase luni de deputăţie.
Insistând asupra importanţei învăţământului profesional, deputatul liberal a afirmat că în ţări precum Austria şi Finlanda, unde şomajul este mult mai mic decât media