„Voluntarii care vin aici sunt salvatorii acestui popor din criza morală gravă în care ne zbatem de peste 50 de ani” - Alin Uşeriu Uhlmann -AA+A
În inima muntelui Tăşuleasa funcţionează prima staţie de tratare-epurare a apei care nu foloseşte compuşi chimici foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BNLa Tăşulesa Social, dincolo de miracolul voluntariatului, am descoperit, cu ocazia vizitei Alteţei Sale Regale Principele Nicolae, un lucru pe cât de practic, pe atât de senzaţional pentru un judeţ ale cărui ape sunt tot mai poluate - o staţie de tratare-epurare a apei care nu foloseşte niciun compus chimic. Locaţia este situată chiar în inima pădurii pedagogice.
Pădurea Pedagogică
Se întinde pe o suprafaţă de trei hectare şi conţine 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înţeleagă rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă.
„Pentru cei foarte mulţi tineri voluntari care vizitează Tăşuleasa Social era nevoie de o materie pe care noi să o predăm aici, în campusul asociaţiei”, a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social, precizând: „În ultimii 10 ani organizaţia noastră a înţeles că natura poate să ne înveţe foarte multe lucruri şi că poate să ne ajute în educaţia copiilor. În Pădurea Pedagogică natura devine un obiect de studiu care ne poate spune multe nu doar despre copaci şi apă, ci şi despre comportamentul nostru şi relaţia dintre oameni”.
Pădurea Pedagogică vine în continuarea proiectelor desfăşurate de Tăşuleasa Social în ultimii 10 ani, iar modelul propus de asociaţie poate fi preluat şi de alte organizaţii. Acest spaţiu este un loc în care tinerii şi cop