ProSport a strâns datele lui Constantin Nica, un fotbalist care nu a fost lider al generaţiei sale, nu a fost un obişnuit al loturilor naţionale, dar prin muncă şi seriozitate a reuşit să învingă
Poreclit „Ţăranul“ încă de pe vremea în care era la juniori, Nica a fost colegul lui Rafi Stănescu la grupa celor născuţi în 1993
Rafi a ajuns împrumut la Corona Braşov, Nica a fost vândut la Atalanta
Dinamo a mai exportat două produse proprii. Marius Alexe şi Constantin Nica au mers în Seria A, puştii fiind crescuţi de la primii paşi în „pepiniera“ din „Ştefan cel Mare“, una care în decursul anilor a reuşit să producă foarte multe nume pentru fotbalul românesc, dar şi cel internaţional. Povestea celor doi este însă diferită, dacă Alexe a fost mereu lider de generaţie, a jucat la grupele superioare vârstei lui, a mers chiar şi la echipe din străinătate pentru a da probe de joc în timpul junioratului, Nica s-a impus cu alte calităţi: munca, seriozitatea şi capacitatea de a intra pe geam în momentul în care uşa i s-a închis în nas.
ProSport a strâns păreri, date şi mai ales cifre despre protagonistul unuia dintre cele mai interesante transferuri din Liga 1: Constantin Nica la Atalanta Bergamo. În schimbul fundaşului dreapta în vârstă de 20 de ani, Dinamo a încasat 1,6 milioane de euro, o sumă pe care unii au considerat-o mare.
Rafi şi Nica, talentatul şi muncitorul
Dar să revenim la comparaţia dintre Alexe şi Nica. Primul a fost un obişnuit al loturilor naţionale, o promisiune încă de la juniori, un talent. În schimb, Nica nu a ajuns vreodată lider la grupa lui, iar la loturile naţionale a fost chemat sistematic doar după ce Dario Bonetti l-a titularizat în 2011, într-un meci cu CFR Cluj, atunci când tehnicianul italian nu avea cu cine să joace pe flancul drept al apărării şi l-a „scos“ de nicăieri pe Nica.