autoritatilor locale, primari si secretari de la primarii au fost informati in legatura cu responsabilitatile ce le revin ca urmare a implementarii Legii nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice. Informatiile pe aceasta tema le-au aflat de la reprezentantii
Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Intalnirea a avut loc la Prefectura.
In judet sunt autorizati in acest moment 38 furnizori de servicii de comunicatii electronice.
ANCOM va continua seria intalnirilor pe aceasta tema chiar laprimarii, unde vor fi luate in discutie detalii despre modul de implementare a acestei legi, in functie de particularitatile fiecarei localitati.
Legea nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice vine sa sprijine dezvoltarea de retele de comunicatii electronice la nivel national si sa stimuleze investitiile in retele si infrastructuri de comunicatii, precum si concurenta intre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice.
Conform acestei legi, autoritatile publice au obligatia de a publica, in termen de 30 de zile de la data primirii primei cereri de acces, conditiile in care se realizeaza dreptul de acces pe proprietatea publica, precum si lista documentelor necesare acordarii accesului.
Accesul furnizorilor de retele de comunicatii pe proprietatea publica sau privata se poate face numai in urma incheierii unui contract, termenul maxim de negociere a acestuia fiind de 2 luni de la data primirii cererii de acces. In situatia in care un astfel de contract nu se poate incheia in termenul mentionat, furnizorul se poate adresa instantei competente. (Aurora Dimitriu) autoritatilor locale, primari si secretari de la primarii au fost informati in legatura cu responsabilitatile ce le revin ca urmare a implemen