Francezii au declarat 11 iulie Ziua Mondială a Ciocolatei. Să o sărbătorim cum se cuvine! Iată o reţetă de prăjitură festivă, evident, cu ciocolată şi... căpşuni!
Pentru spumă
300 g căpşuni
4 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri
lapte praf
650 ml frişcă lichidă
4 pliculeţe gelatină
½ fiolă esenţă vanilie
Pentru blat
80 g ciocolată simplă
8 ouă
140 g unt
160 g zahăr pudră
30 g zahăr tos
140 g făină
1 linguriţă praf de copt
Pentru crema de ciocolată
400 ml frişcă lichidă îndulcită
100 g ciocolată neagră rasă
Pentru decor
1 pliculeţ gelatină roşie
350 g căpşuni
180 ml frişcă lichidă îndulcită
Preparare
Cureţi şi speli căpşunile. Le scurgi şi apoi le dai la blender. Separat, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu.
Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă circa 15 minute.
O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu piureul de căpşuni, cu esenţa de vanilie şi crema de ou cu gelatină.
Află reţeta completă de prăjitură cu ciocolată şi căpşuni, pe clickpoftabuna.ro