În drum spre titlul de Capitală Culturală Europeană
Percepţia publică este că municipiul Cluj „se mişcă” mai bine ca Timişoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Pentru a „spăla” această impresie, autorităţile locale din Timişoara, prin Asociaţia Timişoara - Capitală Culturală Europeană, vor investi 400.000 de lei în promovarea principalelor evenimente culturale ale urbei.
Noul proiect de promovare a fost prezentat joi, 11 iulie, de Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara - Capitală Culturală Europeană, şi Dan Diaconu, unul dintre cei doi viceprimari ai Timişoarei.
„Avem proiecte prin care dorim să facem Timişoara cunoscută în ţară şi în străinatate. Unul dintre neajunsurile Timişoarei este că nu se ştie de evenimentele culturale. Dorim să începem să depăşim acest neajuns, să atragem mai mulţi turişti în Timişoara, care să participe la evenimentele culturale”, a declarat Simona Neumann.
Promovare în opt oraşe... nu şi în Cluj
Pentru început, vor fi promovate 10 evenimente culturale, în mai multe locuri din Timişoara, din ţară, dar şi din străinătate. „Vom promova festivalurile TESZT, Street Delivery, Acces Art, Jazz TM, Plai, Simultan, Festivalul Baroc, Eurothalia, Festivalul de operă, operetă şi balet. Acestea sunt evenimente consacrate, mai puţin Festivalul Jazz TM, pe care dorim să-l creştem. Festivalul inimilor va intra anul viitor in calendar“, a declarat Simona Neumann.
Evenimentele vor fi promovate prin afişaj exterior în 40 de locuri din Timişoara şi în alte şapte oraşe: Bucureşti, Sibiu, Oradea, Lugoj, Arad, Reşiţa şi Deva. Deşi se dorea promovarea şi în Cluj-Napoca, nicio agenţie de publicitate nu a dorit să colaboreze în acest sens cu Asociaţia Timişoara - Capitală Culturală Europeană.
Timişoara şi oportunităţile de promovare internaţională
Prezent la evenimentul de pr