Numărul persoanelor cu conjunctivită este în creştere la nivelul judeţului, au informat ieri responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care atrag atenţia că odată cu venirea caniculei se vor înregistra şi mai multe cazuri de acest gen. De la începutul anului, medicii suceveni au tratat sute de pacienţi cu conjunctivită, situaţia lunară a îmbolnăvirilor fiind următoarea: 48 de persoane în ianuarie, 68 în februarie, 126 în martie, 75 în aprilie, 105 în mai. Statisticile pe luna iunie nu au fost deocamdată finalizate, însă reprezentanţii DSP spun că numărul cazurilor de conjunctivită se va dovedi la fel de mare.
Tendinţa de creştere a îmbolnăvirilor prin conjunctivită se remarcă în toată ţara, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei să respecte sfatul medicilor oftalmologi şi regulile de prevenire a acestei afecţiuni. Într-un comunicat al instituţiei se precizează că una dintre sursele de infecţie este apa din piscină, ştranduri, lacuri, în care se pot găsi microorganisme precum bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci.
„Pătrunzând în organism, acestea pot provoca o serie de infecţii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv. Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contractării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante puse în apă”, explică specialiştii din Ministerul Sănătăţii.
Recomandări pentru prevenirea conjunctivitei
Pentru a evita apariţia conjunctivitei, medicii din cadrul MS recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă, îndeosebi spălatul pe mâini cu săpun, cât mai des cu putinţă, pentru a se preveni potenţiale infecţii la nivelul ochilor cu bacterii şi virusuri. De asemenea, trebuie să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot d