La Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) al judeţului Vâlcea au depus plângere, în acest an, 21 de cetăţeni care au fost păcăliţi prin metoda Accidentul. Persoane necunoscute i-au sunat şi le-au cerut bani invocând că rude de-ale lor au suferit un accident de circulaţie.
De obicei, cei păcăliţi prin metoda Accidentul sunt bătrâni. În luna mai, o femeie din Voineasa a depus 25 000 lei într-un cont indicat de o persoană necunoscută, care i-a comunicat prin telefon că fiul ei a suferit un accident rutier. O situaţie asemănătoare s-a înregistrat în Olăneşti, unde victima a rămas fără 13 000 lei. În acest caz, cel care a cerut banii s-a dat fiul persoanei înşelate. Din păcate, bătrâna înşelată şi-a dat seama mult prea târziu că cel cu care a stat de vorbă la telefon nu era fiul ei.
Până în prezent, niciunul dintre şarlatani nu a fost prins, dar şefii IPJ Vâlcea susţin că ancheta în aceste cazuri este destul de avansată.
“Avem 21 de dosare înregistrate. Nu întotdeauna s-a pus problema existenţei unui prejudiciu pentru au fost şi persoane care au refuzat să transmită banii. Cei care sună au informaţii cu privire la existenţa unui copil în familie, un student sau un băiat plecat la muncă în străinaătate. Sunt sunate persoane în vârstă cărora li se spune că băiatul respectiv a suferit un accident şi are nevoie de bani. Se pare că e vorba de mai multe grupări infracţionale care acţionează de pe raza altor judeţe, din Galaţi sau municipiul Bucureşti. Înainte să sune, aceştia fac o documentare cu sprijinul altor persoane din judeţul Vâlcea, care au cazier judiciar”, susţine comisarul Marius Dascălu, inspector şef adjunct IPJ Vâlcea.
Şarlatanii au început, mai nou, să ceară bani şi în numele unor persoane publice. Un bărbat din Băbeni a depus plângere la poliţie după ce a fost sunat de un individ care s-a dat directorul Anten