Dulciurile homemade uşor de preparat: bomboanele cu nuci sunt ideale pentru petrecerile de sfârşit de săptâmână cu mulţi invitaţi.
Ingrediente:
300 g ciocolată menaj,
150 g margarină,
2 galbenuşuri,
2 plicuri zahăr vanilat,
10 linguri cu zahăr pudră,
10 linguri cu nuci,
100 g alune,
vișine din vișinată.
Mod de preparare:
Rupe ciocolata în bucăţele. Topește-o la bain-marie. Adaugă margarina amestecând continuu, până se încorporează complet. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, zahărul pudră, zahărul vanilat și nucile măcinate.
Compoziţia astfel obţinută se lasă să se răcorească timp de 30 de minute. Cu palmele umede, se modelează biluţe de dimensiunea unei nuci.
În mijlocul fiecărei biluţe, pune câte o vișină din vișinată. Bomboanele astfel obţinute se tăvălesc prin alunele tocate.
Se pot servi după ce au stat la rece timp de două ore.
Truc: Miezul bomboanelor poate fi şi altceva: vişinele din vişinată pot fi înlocuite cu alune întregi.
Dulciurile homemade uşor de preparat: bomboanele cu nuci sunt ideale pentru petrecerile de sfârşit de săptâmână cu mulţi invitaţi.
Ingrediente:
300 g ciocolată menaj,
150 g margarină,
2 galbenuşuri,
2 plicuri zahăr vanilat,
10 linguri cu zahăr pudră,
10 linguri cu nuci,
100 g alune,
vișine din vișinată.
Mod de preparare:
Rupe ciocolata în bucăţele. Topește-o la bain-marie. Adaugă margarina amestecând continuu, până se încorporează complet. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, zahărul pudră, zahărul vanilat și nucile măcinate.
Compoziţia astfel obţinută se lasă să se răcorească timp de 30 de minute. Cu palmele umede, se modelează biluţe de dimensiunea unei nuci.
În mijlocul fiecărei biluţe, pune câte o vișină din vișinată. Bomboanele astfel obţinute se tăvălesc prin alunele tocate.
Se pot servi