Consilierii locali USL vor solicita Prefecturii să atace în instanță modul în care a fost ales ieri viceprimar Gheorghe Șurubaru.
Consilierii USL aduc ca argument pentru atacarea în instanță faptul că ședința de îndată convocată ieri pentru desemnarea noului viceprimar nu a îndeplinit condițiile legale care prevăd că o ședință de îndată se poate convoca în situații de urgență sau de forță majoră. “Vom redacta un document pe care îl vom adresa Prefecturii. Ședințele de îndată nu au întrunit condițiile legale, știind că acestea se fac în condiții speciale și de forță majoră, dar ieri nu am fost în nici una din aceste situații. Faptul că nu a fost emis convocator, nu afost justificat caracaterul urgent, solicităm sp fie atacată în cotencos administrativ de către Prefectură astfel că viceprimarul nu va mai fi Gheorghe Șurubaru”, a declarat Mircea Jorj, președintele PSD Cluj-Napoca.
Prefectura va analiza documentul pe care îl vor trimite consilierii USL și dacă va considera justificată cererea lor va ataca în instanță modul în care s-a organizat ieri ședința de îndată.
Gheorghe Șurubaru și-a dat ieri demisia din funcția de viceprimar pentru “a stinge un conflict creat fără voia mea”. Două ore mai târziu, tot Șurubaru era propus de colegii din PDL pentru funcția de viceprimar, fiind votat cu 14 voturi pentru.
Consilierii USL și PPDD au refuzat să participe la ședința de îndată pentru alegerea noului viceprimar. Claudia Anastase, consilier local USL declara ieri că noul viceprimar trebuie să fie ales după o analiză serioasă și nu în urma unei “decizii pe genunchi”.
Viceprimarul Gheorghe Șurubaru a fost reclamat de Mircea Jorj pentru faptul că deținea și funcția de viceprimar și de administrator la firma proprie, fapt ce îl aduce în situația de incompatibilitate. Atât Prefectura Cluj cât și Mircea Jorj au solicitat demisia lui Șurubaru.
Potrivi