Dieta de vara. Pe lângă rosii si ardei gras, alimentele de bază din dietă sunt cerealele integrale, laptele degresat, iaurtul natural fără grăsime şi sucurile de legume şi fructe. Toate acestea sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, calciu şi alţi nutrienţi importanţi.
Pentru a da rezultate, dieta de vară trebuie ţinută o perioadă cât mai lungă. Astfel vei reuşi să-ţi schimbi în totalitate modul de alimentaţie, adoptând un stil de viaţă sănătos. Iată câteva propuneri de meniu pentru fiecare dintre cele trei mese principale:
Micul dejun
1. Un bol cu salată de fructe de sezon
2. 250 ml de lapte degresat cu cereale integrale
3. O felie de pâine prăjită cu 150 de grame de brânză de vaci degresată
4. 300 ml de suc proaspăt de legume şi fructe
5. Un grapefruit roşu şi două felii de pâine neagră
6. Un iaurt natural mare
7. Două ouă fierte tare şi o roşie
Prânz
1. Supă sau ciorbă de legume
2. Salată de legume
3. Legume la grătar
4. Cartofi copţi stropiţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie
5. Paste cu sos de roşii
6. Orez cu sos de roşii
7. Salată de roşii cu ardei gras
8. Salată de varză albă şi roşie
9. Dovlecei
Important!
Evită toate mâncărurile care necesită prăjire şi optează pentru preparate fierte sau la grătar.
Cina
1. Cartofi natur stropiţi cu suc proaspăt de lămâie
2. Salată de legume cu ulei de măsline şi suc de lămâie
3. Iaurt natural fără grăsime
4. Fructe proaspete de sezon
5. Fructe confiate amestecate cu brânză dietetică de vaci
Atenţie!
Pe perioada dietei poţi consuma o dată pe săptămână o îngheţată de fructe care conţine mai puţine calorii sau o ciocolată amăruie, iar dimineaţa poţi bea o cafea, dar cu foarte puţ