Completul de la Curtea de Apel Piteşti care urma să judece, vineri, cererea de revocare a arestării preventive formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă şi-a declinat competenţa şi a dispus înaintarea cauzei către completul de apel desemnat să judece dosarul de omor.
Cererea de revocare a arestării preventive urma să fie judecată, vineri, de Completul Penal Urgent 9 de la Curtea de Apel Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, avocata Maria Vasii, care îl reprezintă pe Cristian Cioacă, a susţinut că cererea de revocare a măsurii preventive are caracterul unei alte acţiuni şi a cerut instanţei să se pronunţe separat pe această cauză, dar solicitarea acesteia nu a fost aprobată.
Astfel, judecătorul de şedinţă a dispus ca dosarul sa fie înaintat Completului 17 Apel, învestit cu soluţionarea cauzei de omor, care urmează să stabilească un nou termen pentru judecarea cererii de revocare a arestării preventive.
În 2 iulie, fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Argeş.
Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, respectiv 21 de ani de închisoare pentru omor, la care se adaugă un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.
De asemenea, magistraţii au decis ca fostul poliţist să îi plătească familiei Ghinescu şi fiului său, Patrick, despăgubiri morale de 250.000 de euro. Totodată, el trebuie să plătească 135.000 de lei cheltuieli de judecată.
Procurorii şi avocata familiei Ghinescu ceruseră instanţei ca fostul poliţist să fie condamnat pe viaţă.
Decizia, care nu este definitivă, a fost atacată cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat