Oamenii pot rămâne atrăgători până la adânci bătrâneţi. Vă oferim cele mai bune sfaturi pentru ca pielea dvs. să-şi păstreze aspectul tineresc. O lecţie în întrebări şi răspunsuri.
O propoziţie pe cât de scurtă, pe-atât de crudă, pe care - vrem nu vrem - o s-o auzim cu toţii. Un "compliment" rostit cu zâmbetul pe buze şi fără pic de rea intenţie: "Ce bine arătaţi pentru vârsta dvs.!". În acel moment, sentimentul "înaripant" că încă mai arătăm bine, că încă mai suntem atrăgători, aparţine trecutului.
Unii au neşansa să audă această laudă dulce-amară încă de la 35 de ani, alţii, abia după apariţia primelor fire albe şi a primelor riduri mai adânci. Dar indiferent când se produce, despărţirea de tinereţe este foarte dureroasă.
Suntem dominaţi - unii mai mult, alţii mai puţin - de acel instinct primar, care este nevoia de a arăta bine, de a fi frumoşi. Cele mai vechi instrumente de înfrumuseţare descoperite de arheologi datează de acum 7000 de ani. Egiptenii şi romanii utilizau chiar alifii otrăvitoare, pe bază de plumb, pentru a "obţine" acea paloare a feţei, considerată nobilă, distinsă. Astăzi, industria cosmetică şi medicina estetică investesc miliarde peste miliarde de euro în produsele de îngrijire a pielii şi în frumuseţe. Iar pe viitor, sumele acestea vor fi tot mai mari, pentru că tot mai mulţi oameni sunt activi până la o vârstă înaintată şi vor să-şi păstreze aspectul atrăgător.
Metodele folosite de dermatologi pentru tratarea problemelor pielii au devenit mai puţin invazive, dar incredibil de variate - de la moleculele regeneratoare, până la acizii corozivi, la laserul care "şterge" fără urme negii, aluniţele sau tatuajele, la injecţiile cu acid hialuronic ori colagen şi până la lifting.
Mai multe despre piele, cel mai mare organ al nostru, aflaţi din întrebările şi răspunsurile care urmează.
1. Soare @