Recent a avut loc Adunarea Generală a reprezentanţilor membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunării - statutar constituită - s-au aflat atât probleme organizatorice, cât şi probleme de natură strategică. În prima parte a evenimentului a fost dezbătut Raportul privind evoluţia comerţului, industriei, serviciilor şi a altor activităţi din municipiul Bucureşti, a fost dezbătut şi aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea CCIB în intervalul iulie 2012 - iunie 2013 şi au fost aprobate deciziile adoptate de Colegiul de Conducere în această perioadă.
Potrivit raportului privind activitatea CCIB, prezentat de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, în perioada analizată au fost organizate 10 misiuni economice şi forumuri de afaceri în străinătate - îndeosebi în spaţii din afara Uniunii Europene, precum şi 10 forumuri economice la Bucureşti, cu parteneri din Asia, Africa, America de Sud, dar şi din Europa. Preşedintele CCIB a subliniat implicarea CCIB în cadrul unor Consilii de afaceri, în special pe relaţia cu Federaţia Rusă şi Egiptul, dar şi activitatea desfaşurată la nivelul Asociaţiei Camerelor de Comerţ Dunărene. De asemenea, în luna octombrie 2012, Camera bucureşteană a deschis încă o reprezentanţă în R.P. Chineză, la Beijing, proiect realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Economiei. Pentru perioada următoare este prevăzută inaugurarea unor astfel de birouri în Maroc, dar şi la Skopje (Macedonia) pentru zona balcanică.
Pe plan intern, CCIB şi-a adaptat oferta de servicii la cerinţele pieţei, un exemplu elocvent în acest sens fiind Certificatul Excellent SME, produs dezvoltat de CCIB şi COFACE România, destinat companiilor româneşti din segmentul IMM, cărora le certifică performanţa obţinută şi situaţia pozitivă din