George Maior, directorul SRI, şi-a asumat decizia de implicare în fraudele de la examenul de Bacalaureat 2013, spunând că Serviciul Român de Informaţii se va mai implica de câte ori apar situaţii în care resursele principale ale unei naţiuni pot fi afectate.
Directorul a arătat că SRI a transmis informaţii obţinute „în mod neintruziv“ către Parchet, fără a se implica în desfăşurarea anchetei penale, precizând că Serviciul Român de Informaţii a obţinut date legate de fraude asemănătoare pentru alte şapte judeţe, acestea fiind transmise Parchetului.
„Avem ce căuta în domeniul educaţiei şi vom avea ce căuta şi pe viitor, dacă va fi nevoie (...) V-aţi gândit ce sentimente au tinerii care au studiat şi îi văd pe cei care au luat Bacalaureatul prin fraudă?“ , a întrebat George Maior, precizând că acest tip de corupţie poate duce la o „schilodire a statului“.
Fraudele unui Bacalaureat
Şpagă la Bolintineanu
Audierile elevilor în cazul fraudării examenului de Bacalaureat de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti s-au terminat. 70 de elevi au trecut pragul Poliţiei Capitalei pentru a sta de vorbă cu procurorii Parchetului Bucureşti despre eventuala fraudare a examenului de bacalaureat.
Vinerea trecută, în jurul orei 11:40, la scurt timp după terminarea ultimei probe a examenului de Bacalaureat, la porţile Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, liceenii au fost aşteptaţi de mai multe echipaje de poliţie şi de două autocare ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Motivul: pentru a fi duşi la audieri în cazul fraudei la Bac de la acest liceu. Directoarea liceului, Costica Vărzaru, a fost arestată marţea trecută pentru corupţie.
În cele din urmă s-a renunţat la transportarea elevilor cu autocarele şi li s-au întocmit procese verbale de citaţie astfel ca aceştia să poată alege singuri când se pot prezenta